Judas Priest

Judas Priest – 50 Heavy Metal Years 

NY DATO 15. JUNI 2021 

Judas Priest tar turen tilbake til Norge, og denne gangen er det Stavanger som står for tur! Det legendariske og innflytelsesrike bandet er klare for å feire sin fartstid i rampelyset, og legger i 2020 ut på en episk 50-årsjubileumsturné. Sett av 15. juni 2021 – dette vil du ikke gå glipp av!

Oppdatering 15.05.2020

Vi må dessverre informere om at Judas Priest-konserten i DNB Arena 16. juni ikke vil gå som planlagt. Det er klart at det ikke vil være lov eller mulig å gjennomføre berørte, planlagte arrangementer i nærmeste fremtid i henhold til norske myndigheters retningslinjer. Sikkerheten og helsen til artister, ansatte og besøkende er vår største prioritet.  Hele turneen er nå flyttet, og ny dato for Stavanger er 15. juni 2021. Kjøpte billetter til tidligere annonserte dato gjelder til nytt show. Takk for din forståelse og tålmodighet, vi ser frem til å ønske Judas Priest velkommen tilbake til Stavanger i 2021.

Dersom du har spørsmål, kontakt Live Nation her

Det er få heavy metal-band som har vært like toneangivende som Judas Priest. Gjennom sin 50 år lange karriere har de hele veiene opprettholdt sin posisjon som en av de største, noe de nok en gang beviste med «FIREPOWER» i 2018, som nådde bandet høyeste albumplassering og ble hyllet av kritikerne. I tillegg har veteranene blant annet vunnet Grammy i kategorien ‘Best Metal Performance’ i 2010, mottatt VH1 Rock Honors i 2006 og blitt nominert til Rock and Roll Hall of Fame.

Judas Priest ble dannet i 1969 i Birmingham, England, en by mange ser på som fødestedet til heavy metal. Rob Halford, Glenn Tipton, K.K. Downing og Ian Hill ble kjernen, som med en rekke trommeslagere endret ansiktet til sjangeren. Etter å ha eksperimentert over en lengre periode og sluppet et par utgivelser, fant bandet virkelig formen og sin særegne stil. Resultatet ble en album-kvartett som skilte Priest fra resten av hardrockmiljøet. De var også blant de første som eksklusivt hadde på seg lær og nagler – noe som har blitt omfavnet av metallhoder verden over.

Vi kan uten overdrivelse si at Judas Priest rett og slett eide 80-tallet. De slapp flere album som er å anse som klassikere, og det var i denne perioden de ga oss låter som «Breaking the Law», «Living After Midnight», «Heading Out to the Highway» og «You’ve Got Another Thing Coming». Det var også dette tiåret bandet ble en global arena-headliner, og leverte uforglemmelige liveopptrendener på noen av verdens største festivaler, inkludert den første Monsters of Rock Festival i Donington Park (1980) i Storbritannia, US Festival (1983) i USA og Live Aid (1985) i USA.

Judas Priest omfavnet også den mer melodiske hardrocken på «Turbo» (1986) og «Ram it Down» (1988), før de ga ut sin karrieres tyngste utgivelse, nemlig «Painkiller» fra 1990. Dette albumet markerer også trommeslager Scott Travis sin ankomst.

I 2011 kunngjorde Downing at han skulle forlate bandet, men med et brennende ønske om å fortsette med metallflagget til topps, bestemte Judas Priest seg for å verve Richie Faulkner på gitar.

Suksessen fortsatte, og gigantene bygger stadig videre på sin imponerende merittliste. I kjølvannet av det kritikerroste albumet fra 2018 la bandet ut på sin utsolgte JUDAS PRIEST – FIREPOWER 2018 World Tour. Og i 2020 inviterer de fansen til en feiring av sine 50 år med heavy metal – her blir det garantert rift om billettene!

BOKASSA med kortreist vokalist, varmer opp for Judas Priest i DNB Arena!

Etter å ha turnert verden rundt med selveste Metallica, tar BOKASSA og Jørn Kaarstad fra Tananger turen til DNB Arena for å varme opp for selveste Judas Priest.

Power-trioen fusjonerer riffene og grooven fra stonerrocken med energien og aggressiviteten til punk og hardcore, og har skapt sin egen unike “stonerpunk”. Debutplaten «Divide & Conquer» ble belønnet med strålende anmeldelser over hele verden og kom med på britiske Metal Hammer sin liste over 2017s beste debutplater. Noe som igjen fanget oppmerksomheten til METALLICA-trommeslager Lars Ulrich, som kalte bandet «My favourite new band» og «Insanely fucking cool». Den 21. juni 2019, kom oppfølgeren «Crimson Riders», som ble belønnet med terningkast 5 i både Aftenposten og Dagsavisen, samt 8/10 i Metal Hammer UK og 4/5 i ærverdige Kerrang.

I fjor høst la de ut på sin første headliner-turné i Europa for å vinne over en stadig økende fanskare. Bandet har tidligere spilt på bla. Øyafestivalen, Pstero-festivalen og Stavern til strålende kritikker! Nå kommer de til DNB Arena for å varme opp for JUDAS PRIEST. Endelig er Jørn hjemme, bare noen fete gitarriff fra der han vokste opp!

Billettsalget starter fredag 25. oktober på Ticketmaster.no.

Judas Priest – NY DATO 15. JUNI 2021

Det legendariske og innflytelsesrike bandet er klare for å feire sin fartstid i rampelyset, og legger i 2020 ut på en episk 50-årsjubileumsturné. Sett av 16. juni – dette vil du ikke gå glipp av!

Janove – Det sorte karneval – NY DATO 20. NOVEMBER 2021

Etter en tid alene på pianoet hvor han har spilt for fulle konserthus og utsolgt Opera i 2018/2019, er Janove nå i full gang med utviklingen av sitt tredje album med band som har fått tittelsporet «Det Sorte Karneval».

Bryan Adams til DNB Arena – NY DATO 19. APRIL 2022

Bryan Adams fortsetter å bergta publikum verden over med sine energiske liveopptredener, unike tilstedeværelse, fantastiske vokalprestasjoner og arsenal av hits. 19. april kan du oppleve den kanadiske musikeren i DNB Arena!

a-ha «Hunting High and Low» live – NY DATO 18. mai 2022

Fremdeles har ingen norske pop-album overgått suksessen til a-has debutalbum «Hunting High and Low» fra 1985, og 35 år etter utgivelse synes verdens appetitt på den norske trioen til å være større enn noensinne. a-ha fortsetter å begeistre, inspirere og selge billetter verden over.